Årets Historiske Bog er fra Aalborg Universitet

I november 1892 hævede skarpretter Theodor Seistrup sin bredbladede økse over halsen på den 29-årige forbryder Jens Nielsen i fængselsgården på Horsens Straffeanstalt.

Øksehugget blev skarpretterens og danmarkshistoriens sidste – men også anledningen til at skrive en bog om begivenheden. Den danner nemlig baggrund for den anmelderroste biografi Ondskabens øjne, som udkom på Gads forlag sidste år. Nu har bogen, skrevet af lektor Poul Duedahl fra Institut for Kultur og Globale Studier ved Aalborg Universitet, vundet prisen som Årets Historiske Bog 2016.

Årets Historiske Bog kåres hvert år af Dansk Historisk Fællesråd og Historie-online.dk. Bogen var en af fem nominerede, og vinderen af prisen blev fundet ved en afstemning blandt danske historiebogslæsere. Poul Duedahl fik overrakt prisen og 25.000 kr. af forhenværende kulturminister Per Stig Møller i forbindelse med Historiske Dage i Øksnehallen i København den 25. marts 2017.

Læs mere om bogen, nomineringen og prisen