news show

Adjunkt modtager prestigefyldt pris

Adjunkt Kristine Bundgaard, Institut for Kultur og Globale Studier, modtager Forbundet Kommunikation og Sprogs Ph.d.-Pris 2018 for sin afhandling ’(Post)Editing – A Workplace Study of Translator-Computer Interaction at TextMinded Danmark A/S’

I indstillingen af Kristine Bundgaard lyder det bl.a.

”Afhandlingen har bidraget med ny viden om oversætteres brug af oversættelsesteknologi i praksis og om deres holdninger til teknologien. Det er lige netop den undersøgte teknologi, som i dag bruges af mange virksomheder i den danske sprogindustri, og de virksomheder, som ikke allerede bruger teknologien, forventes at implementere den i de kommende år. Derfor har studiet i høj grad relevans for den danske sprogindustri og for de oversættere, der arbejder med teknologien til hverdag.”

Prisen på kr. 25.000 overrækkes ved en ceremoni i København den 13. november.

Kristine er i dag ansat som adjunkt ved International Virksomhedskommunikation, Tysk, hvor hun fortsætter sin forskning inden for oversættelsesteknologi.

Kontakt:

Kristine Bundgaard, Adjunkt, International Virksomhedskommunikation Tysk (Institut for Kultur og Globale Studier), tlf. 9940 3292, email: kbundgaard@cgs.aau.dk.